Toegestane bagage Ryanair

ryanair_logo

Extra kosten als gevolg van overgewicht bagage by Ryanair

Let op. De laatste kolom: ‘Gekocht op luchthaven..‘ geeft de aanvullende kosten weer die u moet betalen indien u op de luchthaven te veel koffer gewicht bij u heeft.

Kosten voor ingecheckte bagage
Tarieven zijn berekend per tas/per enkele vlucht  

(Elke passagier mag maximaal 2 tassen inchecken)
Gekocht tijdens oorspronkelijke vluchtboeking op Ryanair.com Gekocht via Boeking Beheren Gekocht op luchthaven of via Callcenter
1e tas (15kg)  Laagseizoen* 15 € 20 € 60 €
1e tas (15kg) – Laagseizoen* – Geselecteerde vluchten** 20 € 25 € 80 €
1e tas (15kg) – Hoogseizoen* 25 € 30 € 100 €
1e tas (15kg) – Hoogseizoen* –  Geselecteerde vluchten** 35 € 40 € 130 €
1e tas (20kg) – Laagseizoen* 25 € 30 € 75 €
1e tas (20kg) – Laagseizoen*– Geselecteerde vluchten** 30 € 35 € 90 €
1e tas (20kg) – Hoogseizoen* 35 € 40 € 105 €
1e tas (20kg) – Hoogseizoen* – Geselecteerde vluchten** 45 € 50 € 140 €
2e tas (15kg)  – Laagseizoen* N/A 40 € 105 €
2e tas (15kg)  – Laagseizoen* – Geselecteerde vluchten** N/A 45 € 120 €
2e tas (15kg) – Hoogseizoen* N/A 50 € 135 €
2e tas (15kg) – Hoogseizoen* – Geselecteerde vluchten** N/A 60 € 160 €
Toeslag voor overbagage – Per kilo 
Alleen verkrijgbaar bij deticketbalie op de luchthaven
Niet online
vekrijgbaar
Niet online
vekrijgbaar
20 €
Kosten voor speciale aangifte van waardevolle bagage – Laat de toepassing toe van een hoger plafond voor de aansprakelijkheid van de veroerder Niet online
vekrijgbaar
Niet online
vekrijgbaar
50 €

Laagseizoen – 05/01/13 – 31/05/13
01/10/13 – 20/12/13

Hoogseizoen – 01/06/13 – 30/09/13
21/12/13 – 04/01/14

** Hogere bagagetarieven zijn van toepassing op de volgende routes: International Canarische eilanden, alle internationale Griekse routes.

NIET-INGECHECKTE (HAND)BAGAGE RYANAIR

Er wordt maar één stuk handbagage per passagier toegestaan (behalve voor baby’s waarvoor geen Bagage is toegestaan), voor zover deze voldoet aan bepaalde beperkingen inzake gewicht en grootte. Handtassen, aktetassen, laptops, winkelaankopen, camera’s, enzovoort, moeten worden vervoerd binnen uw toegestane één stuk handbagage. Extra/te grote handbagage zal bij de boardinggate geweigerd worden of als het mogelijk is zal het geplaatst worden in het ruim van het vliegtuig tegen een toeslag  volgens het tarief voorzien in de Tabel van Ryanair Toeslagen. Als u niet zeker bent over de afmetingen, controleer uw tas bij de balie voor het afleveren van tassen voordat u doorgaat naar de beveiligingsdienst van de luchthaven. Ryanair is niet verantwoordelijk voor te grote handbagage die bij de boardinggate geweigerd wordt en vervolgens door u wordt achtergelaten.

Artikelen die Ryan Airlines als ongeschikt voor vervoer in het ruim van het vliegtuig beschouwen (zoals kwetsbare muziekinstrumenten), en die niet voldoen aan de vereisten hiervoor, worden alleen geaccepteerd voor vervoer in de cabineruimte als u ons vooraf op de hoogte hebt gesteld en als toestemming door ons is verleend.   Stoelreservering in (nooduitgang) rijen 1, 16 en 17 kunnen niet aangeschaft worden als u een extra stoel aangeschaft heeft voor artikel/comfort

TOEGESTANE GEWICHT HANDBAGAGE RYANAIR

Er is slechts één stuk handbagage per passagier (behalve voor baby’s waarvoor geen Bagage is toegelaten) toegestaan, dat tot 10 kilo weegt en niet groter is dan de maximale afmetingen van 55 cm x 40 cm x 20 cm (handtassen, aktetassen, laptops, winkelaankopen, camera’s, enzovoort, moeten worden vervoerd binnen uw toegestane één stuk handbagage).

Extra/te grote handbagage zal bij de boarding gate geweigerd worden of als het mogelijk is zal het geplaatst worden in het ruim van het vliegtuig tegen een tarief van £60/€60. Tarieven zijn onderworpen aan de BTW op Italiaanse, Franse, Portugese en Duitse binnenlandse routes en de daarvoor geldende overheidstarieven.

Als u niet zeker bent over de afmetingen, controleer uw tas bij de balie voor het afleveren van tassen voordat u doorgaat naar de beveiligingsdienst van de luchthaven.

Kleinere muziekinstrumenten zoals een cello, gitaar, viool of altviool die de afmetingen van handbagage overschrijden, mogen in de cabine worden vervoerd als u hiervoor een stoel hebt gereserveerd en het bedrag hiervoor hebt betaald. Als u een extra stoel aanschaft, mag u geen ingecheckte of cabinebagage meenemen. Als u een extra stoel wilt boeken voor een item, moet u de woorden “ITEM SEAT” invoeren als achternaam en “EXTRA” als voornaam. EXTRA ITEM SEAT wordt dan weergegeven op de reservering en op de online boardingkaart. De reisdocumentgegevens van de bijbehorende passagier moeten tijdens het online incheckproces worden opgegeven. Korting op een boeking voor een Spaanse inwoner of Spaanse familie is niet van toepassing voor EXTRA zitplaatsen. Stoelreservering in (nooduitgang) rijen 1, 16 en 17 kunnen niet aangeschaft worden als u een extra stoel aangeschaft heeft voor artikel/comfort.

Meer info: http://www.ryanair.com/nl/reisvoorwaarden#article8-baggage

Super eenvoudig!

1) Bevestig de bagageweegschaal

2) Druk op ON/off knop

3) Til de bagage op om te wegen

4) Druk op de on/OFF knop.